
همان طور که می دانید، انژکتور یکی از مهم ترین قسمت های خودرو و وسایل نقلیه ی مختلف به شمار رفته که می بایست به طور منظم و متوالی به آن رسیدگی کرده و آن را شست و شو دهید. یکی از تجهیزات مورد استفاده برای این کار انژکتورشور بوده که به همین خاطر در ادامه به بررسی انژکتورشور پردازش موتور، یکی از محبوب ترین انواع انژکتورشور در کشور پرداخته و ویژگی ها و نکات مهم در هنگام خرید این محصول را نیز معرفی می کنیم. همچنین، در آخر مدل های پرطرفدارتر این نوع محصول را نیز بررسی خواهیم کرد.
در دنیای خودرو، دو سیستم سوختی وجود دارد که در موتورهای احتراق داخلی استفاده می شود. اولی کاربراتور است و دومی تزریق است. اگر قبلاً همه اتومبیل ها به کاربراتور مجهز بودند (و قدرت موتور احتراق داخلی نیز به تعداد آنها بستگی دارد)، در آخرین نسل از وسایل نقلیه اکثر خودروسازان از انژکتور استفاده می شود. در ادامه به موارد زیر در مورد انژکتورشور به طور کامل نیز اشاره میشود:
– معرفی انژکتورشور
– انژکتور چیست؟
– ساختار داخلي انژکتور
– نحوه کار انژکتور
– چرا باید انژکتور را شست ؟
– راه های تمیز کردن انژکتور
– قابليت هاي دستگاه انژکتورشور پردازش موتور
– اجزاء دستگاه انژکتورشور
– انواع انژکتور شورهای پردازش موتور
– نكات كلي كار با دستگاه انژکتورشور

معرفی انژکتورشور
از آنجا که انژکتور قطعه مهمی در وسایل نقلیه محسوب می شود، می بایست پس از میزان کارکرد مشخصی از موتور، آن را شست و شو داده تا بتوانید عملکرد کلی آن را بهبود بخشید. این کار در دراز مدت سبب کاهش مصرف سوخت در خودرو و همچنین بهبود وضعیت آلایندگی خودرو نیز خواهد شد.
از دیگر مزیت های استفاده از انژکتورشور می توان به راحت تر استارت خوردن خودرو اشاره کرد. همچنین، شست و شو منظم انژکتور، سبب افزایش عمر بیشتر موتور خودرو شده و کارکرد آن را نیز به طور محسوسی بهبود می بخشد.
انژکتورشور ها که انواع مختلفی نیز دارند، وظیفه تمیز کردن این قطعه را بر عهده داشته که می توانید براساس شرایط و نوع وسیله ی خود، دست به انتخاب بهترین و ایده ال ترین نوع انژکتورشور بزنید. انژکتورشور پردازش موتور در بین برترین محصولات این حوزه قرار داشته که متخصصین مختلفی از آنها برای سرویس کردن انژکتور استفاده می کنند.
انژکتور چیست؟
انژکتور قطعه ای از خودروهای جدید است که وظیفه تنظیم و کنترل پاشش سوخت را به عهده د ارد. تنظیم سوخت در انژکتور به وسیه ساختار آن صورت می گیرد به این صورت که سر انژکتور سوزنی قرار گرفته که به وسیله خاصیت الکترومغناطیسی باز و بسته میشود و پ اشش سوخت را کنترل میکند.
انژکتور چیست؟

هر انژكتور از قسمت هاي زير تشكيل شده است:
1- مجراي سوخت
2- بدنه انژكتور
3- كويل (سيم پيچ)
4- فنر بازگشت
5- شير سوزني (سوزن انژكتور)
6- اورينگ
7- نازل كاهنده
نحوه کار انژکتورشور
وقتي سوئيچ باز و خودرو روشن مي شود ولتاژ 12 + ولت به طور دائم به يكي از پايه هاي انژكتور مي رسد و آن را برق دار ميكند, هرگاه كه زمان پاشش انژكتور فرا مي رسد اي سي يو ولتاژي منفي براي شروع كاربه سوزن ارسال مي كند. اين ولتاژ باعث آهن ربا شدن سيم پيچ انژكتور شده و سوزن انژكتور را روي نشيمنگاه خود به عقب مي كشد . در اين هنگام سوخت كه با فشار لازم پشت سوزن و نشيمنگاه آن آماده است به داخل مانيفولد اسپري ميشود. با تمام شدن زمان پاشش انژكتور, اي سي يو ولتاژ منفي را قطع مي كند و سوزن، با نيروي فنر پشت آن به جلو برمي گردد و به اين ترتيب مسير پاشش سوخت بسته مي شود. در برخي خودروها قابليت پاشش سوخت به صورت جفتی وجود دارد، يعني انژكتورهاي به صورت جفتی(انژکتور1 با 4 و انژکتور2 با 3) همزمان از اي سي يو ولتاژ منفی دریافت می کنند. ولي در خودرو هاي با قابليت تك پاششي, هر انژكتور ولتاژ 12+ ولت را به طور دائم دريافت مي كند, ترتيب ارسال برق به واحدهاي انژكتور, به همان ترتيب جرقه زني است. با دريافت اطلاعات لازم از سنسور ها, اي سي يو زمان پاشش يا همان زمان باز بودن انژكتورها را بر حسب ميلي ثانيه تنظيم مي كند. سپس انژكتور سوخت را به صورت پودر به جريان هواي ورودي اسپري مي كند.
چرا باید انژکتور را شست؟
با توجه به اینکه از کانال انژکتور بنزین میگذرد و اغلب ناخالصی دارد. عموما منجر به کثیفی انژکتور میشود. در نتیجه برای عملکرد بهتر خودرو باید انژکتور را شست.در ذیل به برخی از مشکلاتی که انژکتور کثیف به وجود می آورد میپردازیم:
1- هنگام دور گرفتن موتور، خودرو ریپ میزند:
این امر ناشی از تاخیر در احتراق داخل سیلندرها است که به دلیل مخلوط شدن نامناسب سوخت و هوا به وجود می آید.
2- موتور هنگام دور در جا میلرزد:
هنگامی که سوخت به صورت نامساوی بین سیلندرها پاشش کند باعث می شود دور موتور در هنگام دور درجا با اختلال مواجه گردد.

3- کارایی موتور کاهش می یابد
هنگامی که سوخت مناسب و کافی برای احتراق به موتور نمی رسد، از قدرت موتور کم میشود و موتور شتاب لازم را تولید نمیکند.
4- آلودگی زیست محیطی ایجاد میشود
احتراق ناقص باعث ایجاد آلودگی در محیط میشود که این امر سبب میگردد که خودرو در تست معاینه فنی نمره ی لازم را به دست نیاورد.
5- مصرف سوخت در خودرو افزایش می یابد
هنگامی که احتراق در خودرو به درستی انجام نمیشود . راننده گاز بیشتری به ماشین می دهد و در نتیجه سوخت بیشتری مصرف میشود . بنابراین مصرف سوخت بیشتر می شود.

راه های تمیز کردن انژکتور
برای تمیز کردن انژکتور راه های مختلفی وجود دارد:
1- مصرف مکمل ها:
در این روش مکملی را در باک بنزین میریزند که به علت محدودیت در قدرت این مکمل ها ، تاثیر چندانی ندارند. قدرت پاک کنندگی مکمل ها اگر زیاد باشد باعث آسیب رسانی به سیستم سوخت رسانی می شود.
2- خارج کردن انژکتور و شستن آن به وسیله اسپری انژکتورشور قبل از اتصال به ریل سوخت خودرو:
در این روش میزان و نحوه ی پاشش انژکتور را نمیتوان چک کرد.
انواع انژکتورشورهای پردازش موتور
1- مدل PM8900:
با اهرم تخلیه دستی منوی شستشوی 650 دور دردقیقه با زمان پاشش 60ثانیه و زمان تخلیه 20 ثانیه، قابلیت تست سنسور اکسیژن واستپر موتور و تست مقاومت انژکتور
2- مدل PM9000:
تمام اتوماتیک منوی شستشوی 650 دور دردقیقه با زمان پاشش 60ثانیه و زمان تخلیه 20 ثانیه، قابلیت تست سنسور اکسیژن واستپر موتور و تست مقاومت انژکتور
3- مدل PM 9X:
تمام اتوماتیک منوی شستشوی 300 دور دردقیقه تا 6000 با قابلیت تغییر عرض پالس و تنظیم فشار پمپ در زمان کارکرد دستگاه ، قابلیت تست سنسور دریچه گاز برقی خودروهای ساخت داخل (TU5 و EF7) ، قابلیت تست سنسور اکسیژن واستپر موتور و تست مقاومت انژکتور
قابليت هاي دستگاه انژکتورشور
1- كاربري ساده و آسان
2- اندازه گيري مقاومت
3- تست نشتي انژكتورها
4- شستشو بر روي خودرو
5- شستشوي دستي يا اتوماتيك
6- شستشو با امواج آلتراسونيك
7- تست و عيب يابي استپر موتور
8- قابليت تنظيم فشار پمپ دستگاه
9- تست و عيب يابي سنسور اكسيژن
اجزاء دستگاه انژکتورشور
1- ورودي مخزن جهت برگشت از ريل
2- سوكت پالس جهت اتصال به انژكتورها
3- خروجي مخزن جهت اتصال به ريل 4 مخازن شيشه اي
4- گيج فشار – نمايشگر فشار پمپ . بنزين
5- صفحه كليد
6- كانكتور تست انژكتور , استپير و
7- سنسور اكسيژن
8- صفحه نمايش
9- ديودهاي نوراني
نكات كلي كار با دستگاه انژکتورشور
1- نحوه تخليه شيشه ها:
براي تخليه شيشه ها و انتقال مواد شستشو داخل آنها به داخل مخزن كافيست كليد تخليه بر روي پنل دستگاه را بفشاريد.
2- نحوه پر كردن مخزن دستگاه:
براي انتقال مواد به داخل مخزن دستگاه بدين صورت اقدام مي كنيم كه به وسيله قيف داخل لوازم جانبي دستگاه مي باشد مواد شستشو داخل شيشه هاي دستگاه مي ريزيم , سپس با زدن دكمه تخليه مواد داخل شيشه ها را به داخل مخزن منتقل مي كنيم.
3- نحوه تخليه مخزن دستگاه
براي تخليه دستگاه مي توان به دو روش اقدام كرد كه عبارتند از:
روش اول: پيچ تخليه كه زير قاب دستگاه مي باشد را باز كنيد و مواد شستشو را به داخل يك مخزن خارجي منتقل كنيد.
روش دوم: شلنگ مخصوص تخليه را به خروجي مخزن وصل نموده و سر ديگر آن را داخل يك مخزن خارجي قرار دهيد, حال پمپ دستگاه را فعال كنيد تا مواد داخل مخزن به داخل مخزن خارجي انتقال دهد.
4- نحوه وصل كردن ريل سوخت و انژكتور
ابتدا متناسب با انژكتور مورد نظر ريل صحيح را انتخاب كنيد و در سر جاي خود ببنديد, سپس شلنگ ريل را به خروجي مخزن دستگاه متصل نماييد, حال انژكتورها را به ريل متصل نماييد.
نكته: در قسمت كنار دستگاه لوله شفافي وجود دارد كه ارتفاع مايع درون مخزن را نشان مي دهد.
نكته: مخزن دستگاه حداكثر 2 ليتر مي تواند در داخل خود جاي دهد.
تفاوت بین کاربراتور و انژکتور

مهمترین تفاوت بین این دستگاهها در طرح تشکیل MTC و اصل ارائه آن است. همانطور که متوجه شدیم ، انژکتور تزریق اجباری بنزین ، گاز یا گازوئیل را انجام می دهد و به دلیل اتمی شدن ، سوخت بهتر با هوا مخلوط می شود. در کاربراتور ، کیفیت گردابی که در محفظه هوا ایجاد می شود نقش عمده ای دارد.
کاربراتور انرژی تولید شده توسط ژنراتور را مصرف نمی کند و همچنین نیازی به تجهیزات الکترونیکی پیچیده برای کار ندارد. همه عناصر موجود در آن منحصراً مکانیکی هستند و براساس قوانین فیزیکی کار می کنند. انژکتور بدون ECU و برق کار نمی کند.
خرید انژکتورشور
گاهی اوقات برخی افراد مرتبط با این حوزه، تمایلی به خرید انژکتور شور نداشته و این کالا را محصولی بلا استفاده می دانند. اما خوب است بدانید که با خرید این محصول، می توانید خدمات بسیار گسترده ای در زمینه شست و شو و سرویس کردن انژکتور های مختلف انجام دهید. از طرفی، انژکتورشورهای موجود در بازار در قیمت های مختلف و متنوعی عرضه شده که شما می توانید براساس نوع و میزان نیاز خود دست به انتخاب بزنید. در ادامه به بررسی دو مدل محبوب از انژکتورشور پردازش موتور پرداخته و نکات مهم درباره هر یک را نیز معرفی خواهیم کرد :
معرفی انژکتورشور پردازش موتور
1- انژکتورشور ایرانی PM-8900 پردازش موتور با التراسونیک بیرونی
این محصول در بین تولیدات این حوزه یکی از پرفروش ترین ها می باشد. این محصول یک انژکتورشور 6 کاناله بوده که در کنار قابلیت های مرسوم و عادی، دارای قابلیت تست سنسور اکسیژن نیز می باشد. همچنین، این انژکتور شور دارای تست استپرموتور نیز بوده که می تواند بسیار کمک کننده واقع شود.
2- انژکتورشور ایرانی PM-9X سخنگو پردازش موتور با التراسونیک بیرونی
محصول دیگری که می توانید از بین انواع مختلف انژکتورشور پردازش موتور انتخاب کنید این انژکتور شور می باشد. همان طور که از نام این دستگاه مشخص است، به صورت سخنگو طراحی شده که همین کار سبب افزایش راحتی در استفاده و کار با این محصول می شود.این انژکتورشور نیز دارای قابلیت هایی نظیر تست سنسور اکسیژن، تست استپر موتور و … نیز بوده که می تواند به شما در سرویس کردن بهتر انژکتور کمک کند.

شرکت پردازش موتور
یکی از وسیع ترین و پرکاربردترین زمینه های کاری در کشور های مختلف، تجهیزات تعمیرگاهی بوده که شرکت معتبر و نام آشنای پردازش موتور یکی از سرآمد های این حوزه می باشد. این مجموعه که از سال 1383 مشغول به تولید و طراحی تجهیزات مختلف شده است، هرساله با تولید و ارائه محصولات بی نظیری مانند دیاگ، انژکتور شور های مختلف و …، جایگاه بسیار مناسبی در این زمینه پیدا کرده است. یکی از مهم ترین ویژگی های محصولات تولیدی این شرکت، کیفیت، سرعت و دقت بسیار بالای آنها می باشد. این سه فاکتور به خوبی در تمامی محصولات پردازش موتور رعایت شده و شما می توانید آن را در هنگام کار با این محصولات به خوبی حس کنید. انژکتورشور پردازش موتور نیز از همین قاعده پیروی کرده و شما با خرید آن یک انژکتور شور با کیفیت و دقیق در اختیار داشته که می تواند تا مدت ها شما را از خرید محصولی دیگر بی نیاز کند.
در نهایت توجه داشته باشید که بهتر است برای خرید انژکتورشور پردازش موتور، به یک مجموعه و یا وبسایت معتبر مراجعه کرده تا بتوانید از خدمات پس از فروش مناسبی نیز بهره مند شوید. برای اطلاعات بیشتر درباره تجهیزات تعمیرگاهی نظیر دیاگ خودرو، قیمت دستگاه دیاگ، انژکتورشور و دستگاه دیاگ می توانید به وبسایت مجموعه مراجعه کنید.
سوالات متدوال انژکتورشور
عملکرد انژکتور سوخت پاشش سوخت اتمی در محفظه احتراق موتور احتراق داخلی است. تزریق سوخت از اواسط دهه 1980 به سیستم اصلی انتقال سوخت در خودرو تبدیل شد. پاشش از یک انژکتور سوخت می تواند مداوم یا متناوب باشد.
برای عملکرد روان و کارآمد موتور ، باید متناسب با طیف گسترده ای از خواسته های آن ، مقدار مناسبی از مخلوط سوخت / هوا فراهم شود. اتومبیل های موتور بنزینی از تزریق غیر مستقیم سوخت استفاده می کنند. پمپ بنزین را به قسمت موتور می فرستد و سپس توسط انژکتور به منیفولد ورودی تزریق می شود. برای هر سیلندر یا یک انژکتور جداگانه وجود دارد یا یک یا دو انژکتور در منیفولد ورودی وجود دارد. عیب اصلی آن این است که یک کاربراتور تنها یک موتور چهار سیلندر را تأمین می کند که نمی تواند به هر سیلندر دقیقاً همان مخلوط سوخت / هوا را بدهد زیرا برخی از سیلندرها از کاربراتور دورتر از بقیه هستند.
یک راه حل متناسب کردن کاربراتورهای دوقلو است ، اما تنظیم آنها به سختی انجام می شود. در عوض ، اکنون بسیاری از اتومبیل ها با موتورهای تزریق سوخت مجهز می شوند که سوخت با انفجار دقیق تحویل می شود. موتورهای بسیار مجهز معمولاً کارآمدتر و قدرتمندتر از موتورهای کربوراته هستند و همچنین می توانند از صرفه اقتصادی بالاتری برخوردار باشند و همچنین انتشار سمی کمتری داشته باشند.
تمیز کردن انژکتورهای سوخت خدمتی است که اغلب توسط نمایندگی ها و تعمیرگاه ها توصیه می شود. اما مگر اینکه علائم قابل توجهی از گرفتگی انژکتورهای سوخت وجود داشته باشد (مانند بیکار بودن خاموش ، توقف ، شتاب ضعیف یا میزان انتشار زیاد) ، ممکن است لازم نباشد. نکته جالب این است که تمیز کردن انژکتورهای سوخت معمولاً در برنامه های معمول نگهداری خودروسازان ذکر نشده است.
مهمترین تفاوت این دستگاهها در طرح تشکیل MTC و اصل ارسال آن است. همانطور که فهمیدیم ، انژکتور تزریق اجباری بنزین ، گاز یا سوخت دیزل را انجام می دهد و به دلیل اتمیزه شدن ، سوخت بهتر با هوا مخلوط می شود. در کاربراتور ، کیفیت گردابی که در محفظه هوا ایجاد می شود ، نقش اصلی را بازی می کند. کاربراتور نه انرژی تولید شده توسط ژنراتور را مصرف می کند و نه برای کار به الکترونیک پیچیده ای نیاز دارد. تمام عناصر موجود در آن منحصراً مکانیکی هستند و بر اساس قوانین فیزیکی کار می کنند. انژکتور بدون ECU و برق کار نخواهد کرد.